Kirsebærblomster i Takefu, som er en by i amtet Fukui, er kirsebærblomster uden de store folkemasser som man kender fra især Tokyo. Her kommer der ikke mange turister, hverken japanere eller udlændinge. Så her kan man opleve kirsebærblomster i fred og ro og der er masser af kirsebærblomster.

Kirsebærblomster i Fukui er en meget anderledes oplevelse end eks. i Tokyo. Her i Fukui kommer der nemlig ikke ret mange mennesker, hverken japanerne selv eller udlændinge. Min mand og jeg har netop tilbrage 4 dage i Fukui, hvor min svigermor bor. Hun bor i den lille by Takefu som ligger i udkanten af Echizen. Det er et område som vil betegnes meget som udkants-Japan. Her kommer ikke mange turister, hverken japanere eller udlændinge. Det gælder generalt for Fukui amt, som er et af de mindst besøgte områder i Japan.

Vi brugte noget af tiden på at opleve kirsebærblomster i Takefu, men vi var også inde i Fukui by hvor vi opleve kirsebærblomster i fuld flor. Der var selvfølgelig andre mennesker, men det var langt fra de mængder man oplever i eks. Tokyo.

Kirsebærblomster ved Yoshinose floden i Fukui.

Et af de mest populære steder at opleve kirsebærblomster i Takefu er ved den lokale flod Yoshinose. Det er en strækning på cirka 1,2 km langs floden, hvor der står store kirsebærtræer på hver side af floden og dannen en lyserød tunnel over floden.

Kirsebærblomster ved Yoshinose floden i Takefu, Fukui.
Kirsebærblomster ved Yoshinose floden i Takefu.

Hvor ligger Takefu ?

Takefu ligger i Fukui amt, som igen ligger i Hokuriku landsdelen. Efter japanske forhold betegnes det som en lille by med omkring 73.600 indbyggere. Byen blev grundlagt den 1. april 1948 så det er ikke på nogen måder en gammel historisk by, som eks. Kyoto eller Nara. Men der har boet mennesker i området længe før selve byen blev grundlagt. Fukui amt er et aflangt amt og Takefu ligger i den nordlige del af amtet. Takefu er omringet af bjerge og der bliver virkelig varmt om sommeren og eftersom det ligger på vestsiden af Japan får de meget sne om vinteren. Hovedeerhvervet i Takefu er landbrug med hovedevægt på risdyrkning. Den 1. oktober 2005 blev Fukui sammen med byen Imadate lagt sammen med Echizen by, men begge byer har beholde deres eget navn.

En tunnel af kirsebærblomster ved Yoshinose floden i Takefu, Fukui.
Kirsebærblomster ved Yoshinose floden i Takefu, Fukui.
Kirsebærblomster ved Yoshinose floden i Takefu, Fukui.
Kirsebærblomster ved Yoshinose floden i Takefu, Fukui.
Kirsebærblomster ved Yoshinose floden i Takefu, Fukui.
Så langt øjet rækker er der kirsebærblomster ved Yoshinose floden i Takefu, Fukui.
Endnu flere kirsebærblomster ved Yoshinose floden i Takefu, Fukui.

Kirsebærblomster på Funayama Taishido.

Ud over Yoshinose floden er Funayama Taishido et populært sted at se kirsebærblomster. Funayama Taishido ligger cirka 20 minutter på gå-ben fra hvor min svigermor bor. Jeg troede egentlig det var en lille bakke midt i landskabet, men det har betegnelse som bjerg og på toppen er der da også et skilt, hvor der står 73,9 meter. Da min mand og jeg så det kom vi til at grine lidt og vi talte om hvad der gør et bjerg til et bjerg og ikke kun en bakke, men vi fandt ikke rigtig noget svar. Jeg kan hvertfald med sikkerhed sige det er det mindste bjerg vi nogensinde har besteget. Ikke engang Kamakura-aplerne er så lave. Men bjerg eller ej, så er det et rigtig godt sted at se mange forskellige kirsebærblomster.

Kirsebærblomster på Funayama Taishido i Takefu, Fukui.
Ingdangen til Funayama Taishido.
Vandremunken Kobo Daishi har også været forbi Funayama Taishido.
Kirsebærblomster på Funayama Taishido i Takefu, Fukui.
På vej op af Funayama Taishido
Kirsebærblomster på Funayama Taishido i Takefu, Fukui.
Der er mange forskellige kirsebærtræer på vejen op af Funayama Taishido.
Udsigten fra Funayama Taishido ud over markerne og bjergene.
Kirsebærblomster på Funayama Taishido i Takefu, Fukui.
Små sarte lyserøde kirsebærblomster på en træstamme.
Kirsebærblomster og udsigt fra Funayama Taishido i Takefu, Fukui.
Udsigten fra Funayama Taishido, det er Hino-san ( 795 m ) i baggrunden som jeg har fået et lidt for godt øje til og helt bestemt mener vi skal prøve kræfter med næste gang vi er i Takefu.
Et lille shrine på toppen af Funayama Taishido.
Kirsebærblomster på toppen af Funayama Taishido i Takefu, Fukui.
73,9 meter, helt klart det mindste bjerg jeg nogensinde har besteget.
Kirsebærblomster på Funayama Taishido i Takefu, Fukui.
Kirsebærblomster og statuer langs vejen der udgør toppen af Funayama Taishido.
Kirsebærblomster på Funayama Taishido i Takefu, Fukui.
Smukke kirsebærblomster i fuld flor på toppen af Funayama Taishido.

Min mening om kirsebærblomster i Takefu.

Godt nok er der kun 2 steder med kirsebærblomster i Takefu, men hold nu op det er begge 2 steder der helt klart er værd at besøge hvis man er på disse kanter. Træerne langs Yoshinose floden er store gamle træer der danner en tunnel over floden og at stå og kigge ned fra en af broerne er et fantastisk syn.

Funayama Taishido er en lyserød top midt i landskabet når kirsebærblomsterne er i blomst. Når man kommer tættere på opdager man der er mange forskellige træer. Lige fra hvide kirsebærblomster til kraftig pinke kirsebærblomster.

Så det kan godt være der kun er 2 steder med kirsebærblomster i Takefu, men det er 2 fantastiske steder, der sagtens kan måle sig med de populære steder i eks Tokyo eller Kyoto. Den eneste forskel er bare at her er der ikke særlig mange mennesker for det er virkelig udkants-Japan. Men for mig gør det ikke noget for så har man jo bare hele herligheden næsten for sig selv, hvilket vi rent faktisk næsten også havde.

You might also enjoy: