Kirsebærblomster i Tokyo er et af de største trækplastere for både lokale og turister. Men hvor skal man opleve kirsebærblomsterne ? Langt de fleste kirsebærblomster findes i parker, haver, langs floder, templer og shrines og ved slotte.

Kirsebærblomster i Tokyo er en af årets store oplevelser, både for lokale og turister. Om lidt mindre end en månede siger prognoserne at kirsebærblomsterne springer ud og 5-7 dage efter forventes de at stå i fuld flor.

Men hvor kan man opleve kirsebærblomster i Tokyo ? Her kommer mit bud på en række steder jeg synes er værd at besøge hvis man vil opleve kirsebærblomster i Tokyo.

Kirsebærblomster ved Ueno Park.
Kirsebærblomster ved Ueno park.

Ueno Park.

Et af de mest populære og menneskefyldte steder at opleve kirsebærblomster i Tokyo er i Ueno Park. Her er omkring 800 træer. Før corona var det et meget populært sted for hanami, picnic under træerne, men nu er det afspærret og man kan kun gå rundt i parken. Men det er stadig et meget populært sted og et besøg værd hvis man kan klare menneskemængden.

Kirsebærblomster i Ueno Park.
Kirsebærblomster i Ueno park.

Hikarigaoka Park.

I det nord-vestlige Tokyo ligger den 7. største park i Tokyo og her finder man omkring 1000 kirsebærtræer. Det er en mere off-the-beaten-track park og selv om der er mange mennesker virker det ikke nær så klemt som i eks. Ueno Park fordi parken er så stor. Her er der ingen afspæringer og man kan sidde under træerne og spise frokost og få en lille lur bagefter hvis vejret tillader det.

Kirsebærblomster i Hikarigaoka Park.
Kirsebærblomster i Hikarigaoka Park.

Sumida Park.

Fra Azuma broen og ned til Sakura broen står der omkring 1000 kirsebærtræer. Det er et meget populært sted at tage billeder med SkyTree i baggrunden og om aftenen med bådene på floden.

Kirsebærblomster i Hikarigaoka Park.
Kirsebærblomster i Hikarigaoka Park.

Koishikawa Korakuen.

Dette er en af Tokyos ældste haver og stedet er et af de bedste steder at opleve den variation af kirsebærtræer der hænger. Det er ikke tilladt at have picnic i haven, men der er et tehus hvor man kan nyde te og traditionel japansk snack.

Kirsebærblomster i Koishikawa Korakuen.
Kirsebærblomster i Koishikawa Korakuen.

Hibiya Park.

Tæt ved paladset ligge denne lille park. Det er ikke det mest populære sted at se kirsebærblomster i Tokyo og derfor er der færre mennesker. Det er et hyggeligt sted at se den sort der hedder Somei-Yoshino som er den mest populære af alle kirsebær sorterne og den japanerne anser som den bedste af kirsebærblomsterne.

Kirsebærblomster i Koishikawa Korakuen.
Kirsebærblomster i Koishikawa Korakuen.

Showa Kinen Koen.

I det vestlige Tokyo ligger en af mine ynglings parker i Tokyo, Showa Kinen Koen. Efter min mening er det det bedste sted at se kirsebærblomster i Tokyo. Her er så mange kirsebærtræer, 1500 stykker, fordelt over den store park. Er man rigtig heldig kan man se tulipaner og påskeliljer i blomst samtidig med kirsebærblomsterne. Selv om kirsebærblomsterne ikke blomstre er det stadig en dejlig park, især om efteråret.

Kirsebærblomster og raps blomster i Showa Kinen koen.
Kirsebærblomster og raps blomster i Showa Kinen Koen.

Takao bjerget.

Nord for Tokyo i Hachioji ligger et at Tokyos mest populære hiking områder, Takao bjerget. Her er flere forskellige ruter og man kan nemt nå ud til andre bjerge i området. Det er også et populært sted for kirsebærblomster i det område der hedder Takaosan Zenbonzakura ( Takaos 1000 kirsebær træer ). Kirsebærblomsterne heroppe blomstre lidt senere, cirka 1 uge, end kirsebærblomsterne nede i Tokyo så ved at komme her op kan man forlænge sæsonen lidt.

Kirsebærblomster og tulipaner i Showa Kinen Koen.
Kirsebærblomster og tulipaner i Showa Kinen Koen.

Hamarikyu Garden.

Midt i Tokyos overvældende støj og larm ligger denne perle af en have. Den har tidligere tilhørt shogun Matsudaira Tsunashige, en slægtning til Tokugawa klanen, som brugte det som hans andet hjem når han var i Tokyo. Haven står stort set som han indrettede det, bortset fra at de fleste bygninger nu er væk. I haven er der også omkring 100 forskellige kirsebærtræer der blomstere lidt forskudt af hinanden. Hamarikyu er uden konkurrance den have i Tokyo jeg holder mest af uanset årstiden.

Forskellige kirsebærblomster og forsythia i Showa Kinen Koen.
Forskellige kirsebærblomster og forsythia i Showa Kinen Koen.

Rikugien Garden.

Dette er også en af Tokyos gamle haver der kan dateres tilbage til Edo perioden. Faktisk har haven kun 1 kirsebærtræ, et hænge kirsebærtræ, der står ved indgangen. Men dette træ anses for at være det største kirsebærtræ i Tokyo. Og tro mig, det er stort. Stedet har også åbent om aftenen, når træet blomstre, hvor træet vil være oplyst på smukkeste vis. Selv om haven kun har 1 kirsebærtræ er det stadig værd at kigge forbi for det er et meget flot træ og en meget smuk traditionel japansk have at gå rundt i.

Kirsebærblomster ved Chidorigafuchi.
Kirsebærblomster ved Chidorigafuchi.

Chidorigafuchi.

Efter Ueno park er Chidorigafuchi nok det sted, hvor flest kommer for at se kirsebærblomster i Tokyo. Chidorigafuchi ligger på bagsiden af Kejser paladset og er en del af voldgraven der omringer paladset. Her finder man en strækning på 700 meter med store gamle kirsebærtræer. Har man lyst kan man også leje en ro-båd og sejle lidt rundt på voldgraven og komme helt tæt på de store træer. Hvis man krydser vejen kommer man over til en stor torii som er indgangen til Yasukuni Shrine. Oppe i området foran helligdomme står der også en del store og gamle kirsebærblomster. Disse kirsebærtræer er lidt specielle for det er nemlig dem der afgør hvornår man siger at nu er kirsebærblomsterne sprunget ud og nu er de i fuld flor. Hvorfor det lige er dem ved jeg ikke, men det er det altså.

Kirsebærblomster ved Chidorigafuchi.
Kirsebærblomster ved Chidorigafuchi.

Ikegami Honmon-ji.

Lidt uden for downtown Tokyo i Ota bydelen findet man dette tempel med 500 kirsebærblomster. For de fleste et lidt ukendt sted, men om foråret når kirsebærblomsterne springer ud tiltrækker de store mængder af mennesker.

Kirsebærblomster på Aoyama Kirkegård.
Kirsebærblomster på Aoyama Kirkegård.

Aoyama Kirkegård.

Måske et lidt underligt sted at komme for at se på kirsebærblomster, men ikke desto mindre er det et meget populært sted. Her er da også virkelig mange flotte store kirsebærtræer. Aoyama kirkegård er den første offentlige kirkegård der åbnede i Tokyo og den er fra 1974. Man kan finde en del kendte personer her og en meget berømt hund, nemlig Hachiko. Det er forbudt at have hanami her, så man kan kun gå rundt og nyde kirsebærblomsterne.

En anden kirkegård der er berømt for kirsebærblomster er Yanaka Kirkegård i Taito bydelen. Om foråret når kirsebærblomsterne springer ud er hovedevejen ned gennem kirkegården bedst kendt som Sakuradori, kirsebærblomst vejen.

Kirsebærblomster på Aoyama Kirkegården.

Imperial Palace East Garden.

Øst haven ved Kejser paladset var engang lukket af fordi det er en del af kejser paladset, men i dag er haven åben for publikum året rundt. Haven indeholder en stor variation af kirsebærtræer og er et populært område at gå rundt i og måske have hanami, men man skal ikke forvente at rande ind i Kejseren.

Kirsebærblomster ved voldgraven rundt om Kejser Paladset.
Kirsebærblomster ved voldgraven rundt om Kejser Paladset.

Meguro Floden.

Nogen af de mest kendte og ikoniske kirsebærblomster i Tokyo er dem ved Meguro Floden. Den del af Meguro floden der løber gennem Tokyo er 8 km lang. Der hvor du finder kirsebærblomsterne er stykket fra Meguro station og ned til Naka-Meguro station. Forvent enormt mange mennesker, men det er stadig det værd at gå turen langs floden.

Kirsebærblomster ved Meguro Floden.
Kirsebærblomster ved Meguro floden.

Koganei Park.

Et godt stykke uden for Tokyo finder man Koganei Park som har en af de største koncentrationer af kirsebærtræer i Tokyo med 1700 træer. Nogen af træerne er over 100 år gammel. Selv om det er et godt stykke vej uden for Tokyo er det et dejlidt sted, især hvis man har lidt svært med de store menneske mængder. Har man nu bevæget sig hele vejen ud til Koganei Park kan man også besøge Edo-Tokyo Open Air Architectural Museum som også ligger i parken.

Kirsebærblomster ved Meguro floden.
Kirsebærblomster ved Meguro floden.

Inokashira Park.

I det vestlige Tokyo finder man en anden af mine favoritter når det kommer til kirsebærblomster i Tokyo, nemlig Inokashira Park. Her finder man en stor sø omringet af omkring 500 kirsebærtræer. Man kan selvfølgelig leje en båd og sejle rundt på søen, men der er også en bro man kan gå ud på og se ned på søen omringet af kirsebærblomster. Hanami er tilladt i parken, men det anbefales man komme tidligt for stedet fyldes hurtigt op.

Kirsebærblomster i Inokashira park
Kirsebærblomster i Inokashira Park.

Asukayama Park.

Denne park har en over 300 år gammel historie som et populært sted at se kirsebærblomster i Kita bydelen i Tokyo. Her står 650 store gamle kirsebærtræer. Det gør det til et meget populært sted hvis man gerne vil have picnic under træerne. Det er også et populært sted for børnefamilier og tog-entusiaster da der står gamle damp-lokomotiver i parken.

Kirsebærblomster i Inokashira park.
Kirsebærblomster i Inokashira Park.

Yoyogi Park.

Yoyogi park er nok en af de mest kendte parker i Tokyo. Med sin lokalisation i hjertet af Shibuya og med gåafstand til Meiji Jingu, Omotesando og Takeshitadori er det bare et sted hvor der altid er super mange mennesker. Man finder omkring 500 store kirsebærtræer i parken og selv om den er ret stor skal man komme tidligt hvis man vil gøre sig håb om at få en plads at holde picnic på, især i weekenden.

Kirsebærblomster i Yoyogi park.
Kirsebærblomster i Yoyogi Park.

Kinuta Park og Yoga Station tunnel af kirsebærblomster.

I Setagaya bydelen i Tokyo finder man en mindre og fredlig park ved navn Kinuta Park. Nærmeste station er Yoga station på Den-en-toshi Linjen. Fra stationen og op til parken er der en strækning på cirka 1 km med kirsebærtræer der er så store at de danner en tunnel man skal igennem for at komme op til parken.

Kirsebærblomster i Yoyogi Park.
Kirsebærblomster i Yoyogi Park.

Shinjuku Gyoen National Garden.

Endnu en af mine favoritter af haver og parker i Tokyo. Haven er opdelt i flere forskellige haver, den engelske have, den franske have og den japanske have. Desuden er der et stort drivhus i haven. Desuden er der en stor landskabshave og det er hovedesaglig her man finder havens mere end 900 kirsebærtræer fordelt på 70 forskellige sorter. Det er store gamle træer der i særdeleshed indbyder til hanami, picnic under kirsebærtræerne. Da det er et meget populært sted kan det ske, især i weekenden, at man skal have en plads resavation for at komme ind. Selv om man godt må have picnic i haven er alkohold dog strengt forbudt og man bliver tjekket ved indgangen.

Kirsebærtræ i Shinjuku Gyoen National Garden.
Kirsebærtræ i Shinjuku Gyoen National Garden.

Roppongi.

Roppongi området har flere steder med kirsebærblomster, bl.a. Mori Garden og Roppongi Sakurazaka, en gade fyldt med kirsebærblomster. Ark Hills afholder hvert år en Sakura Matsuri, hvor man kan gå op og ned af en tunnel af kirsebærblomster mens man spiser masser af lækre snaks med kirsebærblomster.

Kirsebærblomster i Shinjuku Gyoen National Garden.
Kirsebærblomster i Shinjuku Gyoen National Garden.

Kanda floden.

Fik man ikke nok af kirsebærblomster og vand ved Meguro floden kan man tage videre til Kanda floden og Edogawa park. På stykket fra Edogawabashi station, på Yurakucho Linjen, til Komazuka broen er der kirsebærtræer lige så langt øjet rækker

En anden flod der er berømt for kirsebærblomster er Tama floden. I Fusse, nord for Tokyo, er der en strækning på 2-3 km med 500 kirsebærtræer. Det er et langt mere stille og roligt område at opleve kirsebærblomster i Tokyo end nede i selve Tokyo, hvis man ikke er til de store menneskemængder eller gerne vil lidt mere ud i naturen.

Kirsebærblomster i Shinjuku Gyoen National Garden.
Kirsebærblomster i Shinjuku Gyoen National Garden.

Der er så mange steder i Tokyo, både downtown og ude i forstaderne, hvor man kan opleve kirsebærblomster i Tokyo. Så der er rig mulighed for at finde et sted der passer til det man lige er i humør til om det er i en park med mange andre mennesker eller mere alene ude i naturen.

You might also enjoy: