Hvem er jeg ?
Jeg hedder Inger-Marie og jeg er gift med en japaner. Jeg har boet i Japan siden december 2010. Jeg bor i Yokohama som er en stor havneby syd for Tokyo. Der bor omkring 3,5 millioner mennesker i Yokohama så det var noget af en omvæltning at kommer her fra min hjemby i Danmark som er Frederikshavn. Men jeg elsker livet i storbyen og de uendelig muligheder for oplevelser der er alle vegne.

Jeg er uddannet smørrebrødsjomfru. Jeg var på et af de sidste hold der blev uddannet inden uddannelsesreformen slog smørrebrødsjomfru og cafeterie-kantine assistent uddannelserne sammen og det kom til at hedder catering assistent. Jeg elsker stadig at lave mad, men jeg kommer aldrig til at arbejde i et køkken igen pga min ryg. Jeg har haft 5 mindre diskuspolapser der i perioder gjore at jeg ikke kunne føle mine ben. Til sidst gav min kiroprakter mig valget mellem at stoppe med at arbejde i køkknet eller inden for 1 år sidde i kørestol. Jeg valgte selvfølgelig at stoppe og i dag har min ryg det langt bedre og jeg lever stort set smertefri, men jeg er meget opmærksom på hvor grænsen går og hvornår jeg har brug for hvile. Min kærlighed for mad skinner også igennem her på bloggen hvor man kan finde mange opskrifter og informationer om japansk mad.
Nu underviser jeg i engelsk og dansk som privatlærer, men jeg kan også meget nemt overtales til at afholde et 1-dags kursus i dansk madlavning.

Jeg har flere hobbyer. Jeg elsker at tage billeder når jeg er nogen steder. Langt de fleste billeder her på bloggen er billeder jeg selv har taget. Jeg bruger et Canon kamera som jeg har med mig stort set over alt.
Jeg elsker at vandre ude i naturen. Japan har en fantastisk natur med bjerge, vulkaner, vandfald og store floder og søer. Det er et paradis for natur-elskere. Jeg elsker at vandre, men indtil vidrer har mine ture kun været 1-dags ture. Jeg har aldrig været på en flere dags vandretur for jeg ved ikke om jeg kan holde til det i ryggen. At skulle bære på mad og vand til flere dage ved jeg ganske enkelt ikke om jeg kan. Jeg vil gerne prøve at vandre i flere dage, men så skulle det være fra hytte til hytte så jeg ikke skal bære på en masse udstyr som telt, sovepose, ligge underlag osv.
En anden ting jeg bruge meget tid på er at hækle. Jeg lært mig selv at hækle for cirka 3 år siden ved at se videoer på YouTube. Jeg havde en ide om at hvis jeg holdt mine hænder beskæftiget med noget ville jeg ikke småspise hele tiden, især om aften. Det virkede og jeg har ikke mere for vane at småspise hele tiden.

Min mand og jeg elsker at rejse og tage på 1-dags ture. Vi har besøgt mange steder i Japan sammen. Lige fra Hokkaido i nord til Okinawa i syd. Vi forsøger mindst 1 gang om året at rejse udenlands. H.C Andersen sagde engang At rejse er at leve og det er lige præcis sådan jeg har det. At rejse og at opleve noget og komme væk fra det hamsterhjul som en hverdag hurtig kan blive hvis man ikke komme ud og væk er så vigtig hvis man skal kunne holde hverdagen ud.

I sommeren 2019 fik jeg konstateret diabetes. Jeg har altid vidst at jeg havde store chancer for at udvikle sygedomme da 4 andre i min familie har det. Jeg har type 2 diabetes. Inden for 10 måneder fik jeg det så meget under kontrol at jeg nu er medicin fri og har tabt 30 kg. At tabe 30 kg er meget og mentalt har jeg ikke rigtig kunne følge med fordi det gik så hurtigt pga den måde jeg begyndte at spise på.
Jeg spiser low carb, dvs at jeg ikke spiser nogen former for brød, pasta, ris, nudler, kartofler, fabriksmad og selvfølgelig ikke nogen former for slik, kage og søde sager. Jeg har skulle lære at leve på en helt anden måde og det kan godt være svært i et land hvor alt serveres med ris og nudler er jo som bekendt også en stor del af det japanske køkken. Men jeg synes jeg har fået rigtig godt styr på det og nu er det blevet en del af min dagligdag.

Jeg er minimalist. Da jeg flyttede til Japan gav jeg 80 % af mine ejendele til en genbrugsforretning og siden hen har jeg langsomt lært hvor lidt man behøves i hverdagen. Da jeg tabte mig og skulle have nyt tøj har jeg stort set kun erstattet halvdelen af mit tøj og det har jeg det egentlig fint med. Mit tøj kan kombineres på flere forskellige måder så jeg går aldrig i det samme tøj.
Vi køber sjældent en masse souvenirs når vi er nogen steder og det gør vi heller ikke i hverdagen, så vi ejer ikke en masse ting og det har vi det egentlig helt fint med. Jeg har ikke et behov for at eje en masse dyre designer ting eller mærkevare. Nu mere man ejer nu mere der samler støv og jeg har vigtigere ting at foretage mig end at gøre rent hele tiden.

10 hurtige om mig.
1) Mine ynglingsfarver er blå, grøn og grå.

2) Mine ynglings forfattere er Karen Blixen og Tove Ditlevsen.

3) Mine ynglings serier er Matador, Vikings og Game of Thrones.

4) Mine ynglings film er Julie og Julia, Lord of the Rings og Mit Afrika.

5) Mit ynglings køkken er det indiske og thailandske køkken

6) Min bedste rejse oplevelse var da jeg besøgte Yosemite National Park i Californien sammen med min mand.

7) En af de personer jeg ser aller mest op til er Nelson Mandela. At sidde i fængsel 1/3 af sit liv og ikke være bitter på nogen og bagefter blive præsident er i mine øjne en fantastisk præstation.

8) Hvis jeg vandt millioner i lotto ville jeg tage på en jordomrejse.

9) Jeg har ikke kørekort. Jeg bliver nemt køresyg og er skrækslagen for at slå nogen ihjel hvis jeg       mistede kontrollen over bilen.

10) Jeg elsker musik af Kim Larsen/Gasolin, Tjajkovskij og Dolly Parton. Jeg ved godt det er noget af en blanding.

Så det er hvad der gemmer sig bag Dagbog fra Japan. En minimalistisk mad og natur elsker hvis største glæde er at rejse og opleve verden.

Hvem er du ?? Smid gerne et par ord om dig selv hvis du er ny læser her.