Mange er måske allerede begyndt at planlægge, hvor årets ferie skal gå hen. Det er heldigvis blevet nemmere at rejse igen efter corona. Eftersom de japanske grænser nu igen er åben, vil jeg selvfølgelig slå et slag for, at turen går til Japan. Men hvad skal man opleve i en mega-by som Tokyo ? Dette er mine 10 bud på, hvilken serværdigheder man skal opleve i Tokyo, især hvis man er første-gangs besøgende.

Hvornår skal man rejse til Japan ?

Hvilken årstid er den bedste at besøge Japan ? Det er et spørgsmål jeg ofte bliver spurgt om. Personligt kan jeg bedst lide forår og efterår. Sommer er bare for varm og vinter kan godt være lidt kedelig uden blade på træerne og kold. Uanset årstiden er der altid serværdigheder der er værd at besøge i Tokyo og over hele Japan. Denne top 10 serværdigheder i Tokyo kan bruges hele året for hver årstid har sit at byde på.

Forår.

Forår er en dejlig tid i Japan. Kirsebærblomsterne springer ud. Det er lunt i dagtimerne, men kan godt blive lidt kolde efter solnedgang. Der kan være dage med regn, men der er flest dage med sol og tørvejr.

Sommer.

Sommer er den mest udfordrende tid i Japan. I midten af juni starter regnsæsonen. Generalt regner det en del i denne periode. Regnsæsonen slutter i midten eller slutningen juli. August er, efter min mening, den værste månede. Temperaturen kan nemt snige sig op på 35+ grader og luftfugtigheden ligger på omkring 80-90 %. Har det været en meget våd regnsæson kan den godt komme op på 100%.

Efterår.

Efterår er også en dejlig tid. Det er stadig varm efter sommeren, men uden den høje luftfugtighed. Farverne skifter på træerne, især i det nordlige Japan. Efterår er også tyfon-sæson. Japan bliver ramt af adskillige tyfoner hvert år. Nogen tyfoner er så kraftige at hvis en by bliver direkte ramt lukker byen helt ned intil den er blæst forbi. Det kan godt være en voldsom oplevelse med ødelæggelser, sammenstyrtet huse og oversvømmelser. Der er størst sandsynlighed for en tyfon i september og oktober. Derefter er temperaturen faldet så meget at de ikke rigtig kan samle kræfter.

Vinter.

Vinteren er kold og meget tør. Der kommer meget lidt nedbør om vinteren. Med mindre man vil på skiferie oppe nord på kan vinter perioden godt være lidt kedelig i forhold til forår og efterår. Selv om jeg synes vinteren er lidt kedelig er det det bedste tidspunkt til vandreture. Ingen insekter, tørt og ingen nedbør. Så hvis man kan holde til kulden er det dejligt. Vinteren er det bedste tidspunkt at gå i onsen på.

Så hvornår det bedste tidspunkt er afhænger af hvad man gerne vil opleve, om der er kirsebærblomster eller man vil stå på ski.

Sensoji templet i Asakusa. En af de største serværdigheder i Tokyo.
Sensoji templet i Asakusa.

Top 10 serværdigheder i Tokyo.

1) Sensoji Templet.

Sensoji kan dateres helt tilbage til år 645, det er dermed det ældste tempel i Tokyo. For at komme op til templet går man igennem Kaminarimon ( Torden porten) med den store lanterne som er et symbol for Asakusa og Tokyo. En lang gade med souvenir butikker fører op til templet. I sidegaderne er der små restauranter, hvis man skulle være blevet sulten. Mange af forretningerne på vej op til templet sælger traditionelle japanske snacks. At besøge templet er gratis, med mindre du altså vil købe souvenirs. Templet og især Torden Porten ligger på mange folks top 10 serværdigheder i Tokyo der skal besøges. Der er altid mange mennesker her så forvent ikke at kunne få det perfekte menneske fri billede.

Frihedsgudinden i Odaiba og Rainbow Bridge i baggrunden. En af de populær serværdigheder i Tokyo.
Frihedsgudinden i Odaiba og Rainbow Bridge i baggrunden.

2) Odaiba.

Er man til shopping og gode udsigter ud over Tokyo er Odaiba der rette sted. Her er flere shopping centre og restauranter med udendørs servering. Odaiba er en kunstig ø i Tokyo Bugten. Herude finder man også hoteller, den store robot Gundam og det Nationale Videnskabs Museum. Desuden er der bare et rigtig dejligt sted at gå en tur langs vandet.

Tokyo Sky Tree er med sine 634 meter en af de højeste serværdigheder i Tokyo.
Tokyo Sky Tree.

3) Tokyo Sky Tree.

Med sine 634 meter er Tokyo Sky Tree det højeste tårn i Japan. Der er obsavatorium og restaurant i SkyTree og så bliver det brugt til broadcasting. 

Vil man op i tårnet koster det over 2000 yen ( over 106,67 Dkr ) og man skal gerne vente et par timer, med mindre man har købt en billet med et bestemt klokkeslet. Min personlige mening er at Skytree er en af de ting man får mest ud af at se på afstand, om aften når det er lyst op. 

Vil man gerne se Tokyo oppe fra kan jeg anbefale Metropolitan Government Building Observatories, du kommer dog kun 202 meter op, men det er mere end nok til at give en fornemmelse af hvor stor Tokyo egentlig er og så er det gratis.

Zojoji templet og Tokyo Tower.

4) Zojoji Templet og Tokyo Tower.

Zojoji er et meget populært sted at være nytårs aften når året skifter og de ringer med den store klokke.

Der ud over er det mest kendt for sine små statuer til minde om dødsfødte og børn der er død i en tidlig alder. Disse statuer er klædt med røde huer og andet tøj og der ligger ofte små stykker legetøj ved statuerne.

Lige bag ved templet ligger Tokyo Tower der er 333 m højt. Der er 2 obsaervations dæk og vil man op på begge koster det 3000 yen ( 161,10 kr). Tårnet er oplyst i orange/rød om aften, men har special belysning ved specialle lejligheder.

Yasukuni Shrine

5) Yasukuni Shrine.

Nok et af de mest omtalte shrines i Tokyo. Det er her man mindes alle dem der har mistede livet for Japan i krig.

Det der gør Yasukuni så omtalt er at navnene på 7 japanere der er dømt for krigsforbrydelser under 2. verdenskrig også har deres navn her. Hver gang der er politikere og især ministere der besøger stedet medfører det altid en række fordømmelser fra Kina og syd Korea.

Steder huser også Japans eneste krigsmuseum, hvor man kan se effekter fra stort set alle krige japanerne har deltaget i, men i særdeleshed 2. verdenskrig.

Stedet er desuden kendt for sine kirsebærblomster i starten af april.

Det anbefales at holde sig væk fra stedet den 15. august, fordi det er den dag Japan officelt tabte 2. verdenskrig og der denne dag er demonstrationer og sammenstød mellem ventre og højre ekstramister og det går ikke stille for sig.

Alle andre dage er der ingen problemer med at besøge stedet.

Hamarikyu Haven.

6) Hamarikyu Garden.

Tokugawa Tsunashiga grundlagde denne smukke landskabshave i 1654. Dengang var det en privat have for overklassen med tehuse og det bedste inden for havekunst på dette tidspunkt. Det blev mest brugt som et andet hjem af Tokugawa familien. Hamarikyu Haven var et sted hvor de kunne slappe af, have det sjovt og gå på jagt med falke. Både under det store Kanto jordskælv i 1923 og under 2. verdenskrig brændte stedet ned, men blev genopbygget. I dag er det en offentlig have, en oase af fred midt i en hektisk storby. Det koster 300 yen ( 16,11 kr) i entre.

Meiji Jingu Shrine.

7) Meiji Jingu Shrine.

Et shrine tilegnet Kejser Meiji. Det er et af de mest populære shrines i Tokyo. Cirka 3.000.000 mennesker kommer her i nytårets første dage til hatsumode, hvor man beder for første gang i det nye år. Hvis man kommer i weekenden kan man være heldig at se et traditionelt japansk bryllup. Her han du også besøge Meiji Jingu Museum. De huser en samling af helligdommens skatte og personlige effekter fra Kejser familien, bl.a den karet Kejser Meiji kørte i, da han i 1889 underskrev Meiji forfatningen.

Shinjuku Gyoen National Garden.

8) Shinjuku Gyoen.

En af de største og mest populære parker i Tokyo er Shinjuku Gyoen. Her er en japansk have, engelsk have og fransk have. Desuden er der et stort drivhus med mange tropiske og subtropiske planter. I den japanske del af haven er der et tehus fra Taiwan der spejler sig i en sø (det på billedet). Om foråret er der mange kirsebærtræer, hvilket gør at parken ligger på top 10 af serværdigheder i Tokyo for mange turister. Om efteråret kan man se de gyldne farver. Køb en bento (madpakke) i en at de små forretninger udenfor og tag med ind, der er god plads til at holde skovtur. Det er ikke tilladt at bringe alkohol ind i parken og især ved større arrangementer bliver tasker og poster set efter. Entre er 500 yen. ( 26,75 kr ).

Nijubashi ved Kejser Paladset.

9) Kejser Paladset.

Jeg har ofte set tourister rande rundt for at finde ud af hvor man kommer ind henne, men man kan ikke komme ind til selve paladset. Der er kun åben på Kejserens fødselsdag og nytårsdag for nytårshilsner til Kejser familien. Det eneste man kan se er broen der fører ind til området hvor paladset er (det på billedet). Der er dog en del af haven der er åben for offentligheden, her ligger der også et museum med historien om kejser familien gennem tiderne og en del af deres ejendele.

10) Shitamachi Museum.

Jeg kunne ikke rigtig bestemme mig for om jeg skulle vælge Edo-Tokyo Museum ( bemærk venligst at Edo-Tokyo Museum er lukket indtil 2025 p.g.a omfattende renovationer ) eller det her. Begge 2 er rigtig gode, men jeg valgte det her fordi det er mindre og dermed mere overskueligt.

Det er opbygget på den måde at man får en fornemmelse af at gå rundt i små gader, som området ville have set ud for mere end 100 år siden. Man må gå ind i de fleste huse/rum og man må gerne røre ved tingene. Der er guider der går rundt og gerne fortæller historier om gamle dage i Tokyo og nogle af dem er ret gode til engelsk, hvilket er en sjældenhed.

Entre er 300 yen ( 16,05 kr ).

Bonus anbefaling.

Shibuya Crossing; jeg har aldrig rigtig kunne forstå at et lyskryds kunne være en turist attraktion. Men det kan det altså i Tokyo. Selve Shibuya er da også et facineret sted med højhusene og neonlysene. Kan man lide at sidde og studere mennesker er Shibuya det perfekte sted. Her er så mange restauranter det er svært at vælge hvad man skal spise. Shibuya er så meget mere end bare Shibuya Crossing, bl.a Yoyogi Park der ligger i hjertet af Shibuya.

Min mening om Tokyo.

Dette var mit bud på en top 10 serværdigheder i Tokyo. Jeg elsker at gå rundt i Tokyo. Her er så mange serværdigheder at se og opleve. Selv efter 12 år har jeg ingen problemer ved at finde nye steder at opleve i Tokyo. Jeg vil ikke mene jeg kender Tokyo lige så godt som min bukselomme. Jeg kan finde rundt og jeg ved hvor de gode serværdigheder ligger, men jeg kan også fare vild.

Er man til storby ferie er Tokyo helt klart en by man ikke kommer uden om. Det er en storby jeg holder meget af, af flere grunde. Nyt og gammelt står side om side, byens grønne oaser, restauranterne i alle prisklasser men mest af alt atmosfæren. Selvfølgelig er der mange flere ting at opleve end dem jeg har nævnt, men jeg synes det er et godt sted at starte, hvis man aldrig har besøgt Tokyo før. Bliver man bidt af byen er det jo altid en undskyldning for at komme igen.

You might also enjoy: