Kirsebærblomster i Japan er værd at rejse efter og det er nu du skal bestille din billet, hvis du vil opleve dem i år. Den første prognose for hvornår de blomstre er nemlig kommet ud.

Kirsebærblomster i Japan er en stor oplevelse. Der findes mange forskellige kirsebærtræer. De blomstre ikke samtidig, de første springer allerede ud i februar. Det er den sort der hedder Kawaza-sakura. Herefter springer de forskellige sorte ud i en lind strøm, der varer cirka 1 månede. Det kan selvfølgelig variere efter vejret. Nu koldere det er, nu længere varer det inden de springer ud. Nu varmere det er, nu hurtigere springer de ud. Vejret i Tokyo og Yokohama er meget ens. Vinteren er mild og ofte er det her de første kirsebærtræer springer ud. Som regel sker det i slutningen af marts. Herefter siger man det tager omkring 1 uge inden de står i fuld flour.

De tidlige sorter:

  • Kanzakura
  • Kawazuzakura
  • Kanhizakura

De sene sorter:

  • Ichiyo
  • Ukon
  • Kanzan
  • Shogetsu
  • Jugatsuzakura
  • Kikuzakura
  • Fugenzo

Prognose for kirsebærblomster i Japan.
Den første prognose for hvornår kirsebærblomsterne springer ud.

Hvert år udsender japansk meteologiske institut en prognose for hvornår man forventer kirsebær blomsterne springer ud. De første prognoser er udkommet. De siger. at man forventer, at de begynder at springe ud omkring den 22. marts i Tokyo. Herefter vil der gå en lille uges tid inden de står i fuld flor. Så hvis man drømmer om at opleve kirsebærblomster i Japan er det nu man skal bestille billetter. I slutningen af marts og begyndelsen af april vil man med garanti kunne opleve kirsebærblomster de fleste steder i Japan.

Kirsebærblomster på Aoyama kirkegården i Japan.
Aoyama kirkegården i Tokyo.

Hvor kan man opleve kirsebærblomster i Japan ?

En god tommelfinger regel for hvor man kan finde kirsebærblomster i Japan er ved helligdomme, parker og haver, langs floder, på kirkegårde og ved slotte.

Nogen steder er mere populære end andre. Nogen steder må man ikke medbringe mad og drikkevare eller sidder under træerne. Især efter corona har mange steder opsat barriere, så man ikke kan have hanami party mere. Personligt synes jeg det er rart. Det giver større mulighed for bare at gå rundt og nyde de smukke og sarte blomster. Der vil stadig, på de mere populære steder, være mulighed for at købe mad og drikke, man kan bare ikke sidde ned.

Kirsebær blomster i Nigishi Forest Park i Yokohama.

Kirsebærblomster i Tokyo.

Der er utrolig mange steder i Tokyo, hvor man kan opleve kirsebærblomsterne. De står nærmest alle vegne, men nogen steder er mere populære end andre.

Ueno Park.

Et af de mest populære steder at opleve kirsebærblomster i Japan er Ueno Park. Her finder man omkring 1200 kirsebærtræer. Før i tiden var det et meget populært sted for hanami. Men de seneste år har corona sat en stopper for det. Nu er den store gade med kirsebærtræer opdelt i 2 alt efter hvilken vej man går. Området med træer er afspærret så der ikke er mulighed for at sidde. Men det er stadig en dejlig oplevelse at gå rundt her og nede ved søen for at opleve kirsebærblomsterne. Der er gratis adgang.

Shinjuku Gyoen.

Dette er en af de mest populære parke i Tokyo. Især om foråret når kirsebærblomsterne springer ud. Her står omkring 1800 træer over hele parken. Den største koncntration af træer står ved den engelske have. Her er store græs arealer hvor man må sidde under træerne og spise og drikke. Selv om der er mange mennesker føles det ikke som sild i en tønde fordi det er så stort et område. Det koster 500 yen ( 26,50 kr ) i entre.

Kirsebærblomster i Mitsuike Park i Yokohama.

Øst haven ved Kejser Paladset.

Paladsets øst have er åben for publikum, gratis. Det er et dejlig sted at gå en tur og opleve kontrasten mellem det gamle og nye Tokyo. Det har altid været et af mine ynglings steder. Jeg elsker haven og turen på 5 km rundt om plaladset. For mig bliver det bare altid langt over de 5 km, med alle de afstikkere jeg altid finder.

Chidorigafuchi.

Dette betegnes som et af de smukkeste steder for kirsebærblomster i Japan, især om aftenen når de er lyst op. De finder det på bagsiden af Kejser Paladset og i nærheden af Yasukuni Shrine, som også er et populært sted for kirsebærblomster. Det er en strækning på 700 meter langs voldgraven, hvor der står store gamle kirsebærblomster. Har du mod på det kan du leje en båd og sejle lidt rundt på voldgraven og komme helt tæt på træerne. Det er gratis, med mindre du vil leje en båd.

Sumida floden.

Fra Azumabashi broen til Sakurabashi broen står der omkring 1000 kirsebærtræer. Man kan gå turen langs floden eller man kan sejle. Det er et yders populært område og her kan være sort af mennesker, især i weekenden. Du kan se Tokyo SkyTree her fra og det er kun en kort gåtur herfra ved at krydse broen. Man finder næsten ikke mere ikonisk Tokyo billede end SkyTree omringet af kirsebærblomster. Det er gratis.

Kirsebærblomster ved Meguro floden i Tokyo, Japan.
Meguro floden i Tokyo.

Inokashira Park.

Denne park ligger oppe i det nordlige Tokyo, i Kichijoji. Parkens store attraktion er den store sø omringet af omkring 500 kirsebærtræer. Der er en bro der går over søen. Herude kan du stå og kigge ned. Der er et ret flot syn når kirsebærblomsterne er i fuld flor på begge sider af søen. Vil du tættere på kirsebærblomsterne kan man leje en svanebåd eller robåd. Her er god mulighed for hanami hvis man kan finde en plads, for det er et meget populært sted. Det er gratis.

Meguro Floden.

På en 4 km lang strækning langs Meguro floden der snor sig gennem Tokyo finder man 800 kirsebærtræer. Det er et af de mest populære steder for en gåtur når man gerne vil opleve kirsebærblomster i Japan. Om aftenen er træerne lyst op ved hjælp af lanterner og det er så hyggeligt. Det er et sted jeg har besøgt utallige gange og hvis man kun kan nå 1 sted med kirsebærblomster er dette en klar favorit. Det er gratis.

Yoyogi Park.

Yoyogi er nok bedre kendt som et sted, hvor man mødes med vennerne og hvor der er gøgl og underholdning i weekenden. Men fordelt rundt i parken står der omkring 600 kirsebærtræer af forskellige sorter. Da jeg besøgte parken sidste år for at se kirsebærblomsterne var der sat afspærring op for at forhindre folk i at sidde under træerne. Men det var stadig en god oplevelse for det er nogen store flotte træer der er i parken. Det er gratis.

Kirsebærblomset i Inokashira Park i Tokyo, Japan.
Inokashira Park i det nordlige Tokyo.

Showa Kinen Koen.

Dette er en af mine ynglings parker. Den ligger cirka 40 minutter med tog fra Shinjuku. Det er en kæmpe park med mange forskellige områder. Her finder du 1500 store og gamle kirsebærtræer, der passe efter alle kunstens regler for at undgå der går sygdom i dem. Her er også påskeliljer, tulipaner og lavendelmarker. Synes du parken bliver for stor at gå rundt i kan du leje en cykel. Cykel og gå stier er afskildt, men der er steder hvor de krydser hinanden. Det koster 450 yen ( 23,85 kr ) i entre.

Takao bjerget.

Vil man endnu længere ud af Tokyo og ud i naturen er Takao et populært sted. Ikke kun når kirsebærtræerne blomstre, men hele året. Her er 6 forskelliger ruter der alle fører til toppen. Er man ikke til vandring er der lift og en kabelbane der tager en cirka halvvejs op af bjerget. Man skal derfor være forberedt på at der er sort af mennesker og det er ikke alle der er vant til at færdes i naturen.

Hamarikyu Haven.

Min ynglings have, ganske enkelt. Det er ikke det sted med flest kirsebærtræer, men der er en del. Det er bare en dejlig have. Uanset på hvilket tidspunkt af året man kommer, er der noget at se. Det er så flot og vedligeholdt have. Her er søer, tehuse, grantræer, gemte stier i skoven og så ligger det lige ud til Sumida floden. Generalt, hvis man er interesseret i japanske haver er dette et godt sted at starte. Det koster 300 yen ( 15,90 kr ) i entre.

Kirsebærblomster i Yoyogi Park i Tokyo. Man kan skimte de grønne og orange net der er sat op for at spærre af så folk ikke kan sidde under kirsebærtræerne.

Rikugien Haven.

En smuk traditionel gammeldags japansk have. De har ikke så mange kirsebærtræer, faktisk kun 1 så vidt jeg husker. Men til gengæld anses for at være det største kirsebærtræ i Tokyo. Alene det gør det værd at ligge vejen forbi haven. Selve haven er også et besøg værd. Haven kan dateres næsten 400 år tilbage. Her er et tehus, sø, broer og alt hvad der ellers skal være i en traditionel japansk have. Det koster 300 yen ( 15,90 kr ) i entre.

Aoyama Kirkegården.

Måske et lidt underligt sted at kigge på kirsebærblomster, men ikke desto mindre et meget populært sted. Der er ikke super mange mennesker fordi det er en kirkegård og fordi man ikke må medbring mad og drikkevare. Det er en fin gammel kirkegård, med store træer. Her ligger begravet flere berømte japanere, bl.a. Hidesaburo Ueno som var ejer af nok den mest berømte hund i Japan, Hachiko. Hachiko ligger i øvrigt begravet lige ved siden af.

Kirsebærblomster i Shinjuku Gyoen i Tokyo, Japan.
Hanami i Shinjuku Gyoen i Tokyo.

Kirsebærblomster i Yokohama.

Yokohama har meget at byde på. Det gælder også når det kommer til kirsebærblomster. Størstedelen af de populære stede med kirsebærblomster er offentlige steder og derfor er det gratis at nyde hele herligheden.

Minato Mirai 21 området.

Sakura-dori er en strækning på omkring 500 meter hvor der står store kirsebærtræer på hver side. Kisamichi promenaden består af 3 broer. Det er den gamle jernbane linje fra Sakuragicho der har ført ned til Red Brick Warehouse.

Ookagawa Floden.

Dette sted kan godt minde om Meguro floden i Tokyo. Langs floden, fra Minami-Ota station til Hinodecho station på Keikyu Linjen, står der store træer på hver siden af floden. Det er store gamle træerder falder ind over floden. Når bladene begynder at falde af farves floden lyserød. Der er i sig selv et flot syn. Der er mulighed for at tage en bådtur på floden i perioden hvor de blomstre.

Kirsebærblomsterne er begyndt at falde. Shinjuku Gyoen i Tokyo.

Kamonyama Park.

På bagsiden af Sakuragicho station og op af bakken ligger Kamonyama park. Det er en lille lokal park, men hold nu op her er mange kirsebærtræer. Der er næsten ikke andet. Når man drejer fra hovedevejen går der lidt inden man kan se dem oppe på toppen. Men går nærmest gennem en tunnel af kirsebærblomster, så store er træerne. Der ligger også en lille japansk have med en sø og en pavillion hvor man kan sidde og nyde udsigten.

Yamashita Park.

Den populære park ved havnefronten har selvfølgelig også kirsebærblomster. Her er blomster stort set året rundt. Men fra det tidelige forår til sen efterår er det et farveorgie af blomster. Kirsebærtræerne står fordelt over hele parken. Det mest populære træ er uden tvivl det der ligner en hængepil og står så strategisk placeret at man i den ene retning kan få et billede med Marine Tower og i den modsatte retning med NYK Hikawamura ( skib ).

Sankeien Garden.

Selvfølgelig er der masser af kirsebærtræer i Hara Sankeis gamle have. En japansk have ville jo ikke være en rigtig japansk have uden kirsebærtræer. Kirsebærtræerne står står fordelt over det meste af haven. Hovedeattraktionen er uden tvivl området omkring søen, hvor hele den ene bred er fyldt med kirsebærtræer. Går man op til pagoden har man en flot udsigt over haven og det lyserøde tæppe af kirsebærblomster. Det koster 700 yen ( 37,59 kr ) i entre.

Kirsebærblomster i Shinjuku Gyoen i Tokyo.

Negishi Forest Park.

Den gamle hestevæddeløbs bane og militærbase som nu er en offentlig park er også et populært sted at se kirsebærblomster. Her er store åbne arealer og skovområder der forbindes af stier. Det er et yndet udflygts mål for familier på picnic i weekenden og folk der lufter hunde. Der står cirka 350 kirsebærtræer rundt om i parken. De fleste står i midten af parken i et område med åbne arealer. Desuden står der en del oppe ved det der er tilbage af tribunen ved væddeløbsbanen. Selve væddeløbsbanen eksistere ikke mere, kun bygningen hvor tribunen var. Det er gratis.

Mitsuike Park.

Mitsuike betyder 3 søer, fordi her er 3 søer. Ud over søerne er der omkring 1600 kirsebærtræer. Dette sted har en meget speciel plads i mit hjerte, fordi det var her jeg for aller første gang opleve kirsebærblomster. Flere år inden jeg valgte at flytte til Japan. Jeg var mundlam kan jeg huske, for jeg havde aldrig oplevet noget ligende før. Det var her Japan satte trumf på og jeg har siden, det meste af tiden, været forelsket i landet. Det er gratis.

Oike Park.

Dette er en offentlig park, men det er også et natur beskyttet område. Ud over cirka 1000 kirsebærtræer kan man nemlig finde Nipponoluciola Cruciata, bedre kendt som genji-ildfluen, her. Det er en art af ild-fluer der kun lever i Japan, med undtagelse af Hokkaido og Okinawa. Den lever i grøfter og små åer med en mudderet bund. Kirsebærtræerne står i et område hvor man kan leje en grill så det er et meget populært sted. Især når kirsebærblomsterne er i fuld flor, så skal man gerne resavere en grill flere dage i forvejen og det er næsten umuligt at få en i weekenden. Det er gratis med mindre du vil leje en grill.

Kirsebærblomster i Zushi Highland i Japan.
Zushi Highland. Et boligområde i Zushi hvor der på hver side af gaderne står store gamle kirsebærtræer der nærmest danner en tunel.

Honmoku Sancho Park.

Dette er lidt af en skjult perle. Jeg ser aldrig, at stedet er nævnt, når jeg læser andre artikler om hvor de bedste steder at se kirsebærblomster er. Det er egentlig lidt underligt for hele parken er fyldt med kirsebærtræer. Store gamle kirsebærtræer med lyserøde og hvide blomster. Det er en ret stor park og der er en rigtig god udsigt ud over Yokohama. Det er gratis.

Kirsebærblomster ved Tsurugaoka hachimangu Shrine i Kamakura, Japan.
Kirsebærblomster på vej op til Tsurugaoka Hachiman Shrine i Kamakura.

Kirsebærblomster i Kamakura.

Kun 1 time fra Tokyo med tog ligger Japans gamle hovedstad Kamakura ( hovedstad fra 1185 – 1333 ). Det er et yndet udflugts sted for en 1-dags tur. Jeg har personligt døbt Kamakura for Mini-Kyoto. Her er ikke mindre end 165 templer og shrine. Mange af dem har en historie der går mange hundrede år tilbage. Det ældste temple i Kamakura er Sugimotodera, det kan dateres til år 734. Det vil sige man ved med sikkerhed at det samme tempel har lagt her i 1289 år. Der er ikke noget tilbage af det originale, men nogen af de ting de har er meget gammelt. Kamakura er også kendt for sine mange steder med kirsebærblomster, hvilket ikke gør stedet mindre populært. Kommer man her i en weekend, uanset årstid, skal man være forberedt på at her er sort af mennesker.

Tsurogaoka Hachimangu Shrine.

Man kan ikke tage til Kamakura uden at besøge Hachimangu. Det er nok det mest populære sted og med god grund. Vejen der fører op til helligdommen ligger midt på en meget trafikeret vej. Midten af den vej er kun for fodgængere og der er kirsebærtræer på hver side af gangstien. For cirka 4-6 år siden var Kamakura bystyre nødt til at tage den svære beslutning om at fælde de gamle træer fordi der var gået sygdom i dem. Selvfølgelig blev der plantet nye kirsebærtræer. De er sunde og raske og har nu vokset sig til en god stærrelse der gør at de næsten kan danne en tunel når de er i fuld blomst.

Oppe ved selve helligdommen er der også mange kirsebærblomster. Haven der er rundt om halvdelen af den største af søerne er åben når kirsebærtræerne er i blomst. De fleste af kirsebærtræerne står nemlig inde i haven der normalt er lukket for pumlikum. Det er også flot at stå over på den anden side af søen når blomsterne spejler sig i søen. Det er gratis.

Genjiyama Park.

Denne offentlige park er tilegnet Minamoto no Yoritomo. Han er grundlægger og første shogun af Kamakura Shogunatet. På en baggetop ( 93 m ) står en statue af Minamoto. Det var også på denne bakke at Minamotos soldater var samlet inden de drog i krig. I dag er det en fredelig park, hvor folk kommer for at vandre på hikingstierne, soise frokost i det grønne og bare nyde naturen. Især om foråret og efteråret er parken populær. Her er både kirsebærtræer og ahorn træer der står så flot på hver sin årstid. Det er gratis.

Vejen op til Tsurugaoka Hachimangu med de nye kirsebærtræer der blev plantet efter der gik sygdom i de gamle.

Engakuji.

Dette tempel ligger lige uden for Kita-Kamakura station. Det er et af de 5 store templer i Kamakura og tilhører Rinzai sekten af buddhisme. Det er et meget smukt og fredsfyldt sted med meget natur. Kirsebærtræerne står spredt over det hele, men især ved Somon porten står der flere af forskellige arter. Det koster 300 yen ( 16,11 kr ) i entre.

Kotokuin Tempel.

Meget få bruger dette navn. Stedet er bedst kende som Den Store Buddha i Kamakura. Selve templet findes ikke mere. Det blev jævnet med jorden i 1923 da det store Kanto jordskælv ramte. Men den storre Buddha står endnu. Der er flere store kirsebærtræer på grunden og det er et meget populært sted når de er i blomst. Det koster 200 yen ( 10,74 kr ) i entre.

Kenchoji Tempel.

Dette er det første zen buddhiske tempel i Japan. Det er placeret cirka halvvejs mellem Kita-Kamakura og Kamakura station. Det er et virkelig dejligt sted at opleve kirsebærblomster. Vejen op til Sanmon porten er en lang række af kirsebærtræer. Det er et aktivt tempel og flere områder er lukket for publikum. Det er hovedesaglig de områder hvor nye munke er i træning. Husk også at gå helt op bag ved og tage de 245 trappe trin op til Hansoubou Shrine. Der er også mange kirsebærtræer heroppe, men ikke så mange bruger tid på at gå herop. Det koster 300 yen ( 16,11 kr ) i entre.

Vejen op til Hansoubou Shrine der ligger bag ved Kenchoji.

Hasedera Temple.

Et andet sted der har en speciel plads i mit hjerte. Det var her jeg opleve mit første nytår i Japan. Jeg er kommet her mange gange siden på alle årstider. Oppe ved hovedebygningen står et meget stort kirsebærtræ og breder sine grene ud over pladsen. Det ser rigtig godt ud med det sorte temple i baggrunden. Man har en fantastisk udsigt ud ove kamakura og stranden heroppe fra. Man skal bare passe på de sorte glenter for de kan godt være ret næsvisse. Det koster 300 yen ( 16,11 kr ) i entre.

Indgangen til Kenchoji, Sanmon porten fra 1775.

Steder uden for Tokyo, Yokohama og Kamakura.

kirsebærblomster i Japan er så meget mere end bare lige Tokyo, Yokohama og Kamakura. Har man tid til at tage på en 1-dags tur eller ligefrem med en overnatning er der mange gode steder inden for et par timer af Tokyo med tog. Folk fra Tokyo tager ofte på tur i den tid hvor kirsebærblomsterne er i blomst, så man er nogen gange nødt il at satse og booke overnatning i god tid.

Odawara Slot ( Kanagawa ).

Slottet i Odawara er et meget populært sted at opleve kirsebærblomsterne. Her er cirka 320 kirsebærtræer omkring slotte. Det er noget af det flotteste med det store hvide slot i baggrunden og de hvide og lyserøde kirsebærblomster rundt om slottet. Om aften er stedet lys op med lanterner kaldet bonbori. Det er noget af det hyggeligste, men husk en jakke for det bliver koldt efter solnedgang. Vil du ind på selve slottet koster det 510 yen ( 27,39 kr ) i entre.

Kawaguchi Søen ( Yamanashi ).

Kirsebærblomster i Japan kan næsten ikke bliver bedre end her. Lyserøde kirsebærblomster med Fuji bjerget i baggrunden. De blomster en smule senere end i Tokyo fordi området ligger nået højere. Generalt er Kawaguchi Søen et populært sted hvis man vil se Fuji bjerget. Jeg holder meget af at gå ved en af de 5 søer omkring Fuji bjerget, der er et virkelig dejligt sted på alle tidspunkter af året. Det er gratis.

Honmoku Sancho Park i Yokohama.

Kawazu på Izu-halvøen ( Shizuoka ).

Langs floden i byen Kawazu på Izu-halvøen står en lang række af Kawazu-zakura. Det er en sort der blomstre tidligt. Som regel allerede i midten af februar, sultningen af februar hvis vinteren har været kold. Når man nu er i området er det et rigtig godt sted at forkæle sig selv med en tur i onzen, varmekilderne man kan bade i. Det er gratis.

Chureito pagoden i Fujiyoshida ( Yamanashi ).

I Arakurayama Sengen Park nær Fuji bjerget står 650 kirsebærtræer. Jeg var mundlam første gang jeg oplevede stedet. En knald rød pagode med lyserøde kirsebærblomster og Fuji bjerget i baggrunden. Efter min mening er det et af de bedste steder at opleve kirsebærblomster i Japan. Det er tilladt at medbringe mad og drikkevarer i parken og det er et fantastisk sted at holde picnic. Billedet på forsiden af bloggen her er med Chureito pagoden, Fuji bjerget og kirsebærblomster. Det er gratis.

Omiya Park ( Saitama ).

Denne store park i Omiya er det mest populære sted for at opleve kirsebærblomster i Saitama. Med sine 1000 store træer forstår man det godt. Her er masser af madboder og hanami-stemning, især i weekenden. Det er gratis.

Sankaien Garden i Yokohama.

Alle steder, nævnt her i artiklen, er steder jeg selv har besøgt mens kirsebærtræeren var i blomst. Så jeg kan stå 100 procent ved, at det er steder der er værd at besøge og køre efter for at opleve kirsebærblomster i Japan. Foråret, når kirsebærtræerne blomstre, er en af de bedste årstider i Japan. Hvert år forsøger jeg at komme så meget ud som muligt for at opleve kirsebærblomster overalt i Japan. Alt efter hvordan vejret er står de omkring 7-10 dage. Det er en speciel tid når de blomstre, man kan mærke det på atmofæren. Jeg ved godt der er kirsebærtræer mange steder i verden, men det er bare noget specielt at opleve dem i Japan.

You might also enjoy: