Kejser Paladset i Kyoto blev brugt som kejserens bolig fra 794, da Kejser Kanmu flyttede hovedstaden til Kyoto. Paladset var officel kejser bolig indtil 1868, hvor Kejseren flyttede til Tokyo ( som dengang hed Edo ) under Meiji Revolutionen. Hovedstaden var allerede flyttede til Edo i 1603, men Kejseren blev boende i Kyoto i lidt over 200 år mere p.g.a. magtforholdet mellem Kejseren og shogun. Selv om Paladset ikke mere var officel bolig for Kejseren er både Kejser Taishō (1912 – 1926 / Japans 123. Kejser ) og Kejser Shōwa (1926 – 1989/ Japans 124. Kejser ) begge taget i ed som Kejser fra Paladset i Kyoto, selv om de officelt har boet i Tokyo. Det er kun Kejser Akihito ( 1989 – 2019 ) og den nuværende kejser, Kejser Naruhito ( 2019 – ) der er taget i ed fra Tokyo. Selve området består at et yder og indre område. Det yder område er i dag hovedsagelig park og er meget populært om foråret når kirsebærblomsterne blomstre og om efteråret når de gyldne farver viser sig på træerne. Det indre område er her man finder alle de historiske bygninger som bl.a. Shishinden, hvor flere kejsere er blevet taget i ed som Kejser. Der er gratis adgang til paladset og man kan enten gå rundt på egen hånd eller deltage i en guidet tur. Ud over alle de historiske bygninger er der også en have som flere kejsere har sat deres personlige præg på. Lige som man kan gå rundt ved paladset kan man også gå rundt i haven. Det er en af de smukkeste japanske haver jeg har oplevet og meget vedligeholdt. Rundt omkring i paladset er der mange små tavler med informationer på japansk og engelsk. De engelske informationer er utrolig godt lavet og giver rent faktisk mange informationer og beskrivelser. Mange steder er engelske information meget sparsomme hvis der i det hele taget er nogen, men her synes jeg virkelig de skal have ros for informationern på engelsk. 

En af indgangene til det ydre område af Paladset.
Inde i det ydre område af Paladset.
Kenreimon, en af hovedeportene fra det ydre palads til det indre palads.
Jomeimon.
Udsigt til Shishinden hallen gennem Jomeimon. 
Udsigt til Shishiden hallen gennem Jomeimon. 
Shishinden, denne bygning er den mest betydningfulde bygning i Paladset.
Det er nemlig i denne bygning at Kejserne blev taget i ed som Kejser. 
Haven i den indre del af paladset som flere Kejsere har 
været med til at skabe.
Det er en meget traditionel japansk have med en sø, 
broer og stenlanterner. 
Grantræer og broen der går over dele af søen. 
Store sten med mos samt store og små grantræer. 

Jeg har en svaghed for japanske haver, de er så fredsfyldte at gå rundt i og så er det bare flotte og hvis de er anlagt efter alle kunstens regler vil der være noget at opleve fra tidlig forår til sent efterår, men især stenhaverne er jeg vilde med. Kører man lidt træt i det med templer og helligdomme under et besøg i Kyoto kan jeg varmt anbefale at tage op til Paladset. Der er så meget historie her og flotte bygninger foruden parken at man sagtens kan bruge en halv dag her og så er det gratis. 

You might also enjoy: