I Shizuoka på halvøen Izu ligger den søvnige lille by Izu-Kogen. Den er mest kendt for sine hoteller med de japanske varmekilder kaldet onsen. Men i starten af april sker der noget, der mangedobbler byens indbyggertal. Kirsebærblomsterne springe ud og forvandler nogen af byens gader til lange tuneller af sarte hvide blomster.

Byen Izu-Kogen.

Har man brug for afslapning i naturskønne omgivelser er Izu-Kogen et oplagt valg. Omkring 2 timer fra Tokyo med tog kan man nå Izu-Kogen. Byen er en del af Izu Geo park, som igen er en del af Fuji-Hakone-Izu National Park. Byen ligger tæt ved kysten så der er rig mulighed for at gå en tur på vulkanklipperne nær byen. Alt i alt er Izu-kogen en rigtig chamerende by for afslapning og hygge.

Skilt der viser vej til kirsebærblomsterne i Izu-kogen.

Kirsebærblomsterne.

Fra Izu-Kogen station er der skildte der viser vej op til Sakuranamiki Dori. Det er en lang vej, hvor cirka 3 km af vejen har omkring 600 store Yoshino kirsebærtræer stående på hver siden. Træerne er så store at de danner en tunnel.

Sarte hvide kirsebærblomster i Izu-kogen.

Hvert år i slutningen af marts, når træerne begynder at springe ud gøres der klar til Izu-Kogen Sakura Matsuri. Der er boder med mad flere steder og om aften vil træerne være oplyst. Træerne forventes at være i fuld flor cirka 1 uge efter de første blomste springer ud, men det kommer meget an på vejret.

Sarte hvide og lyserøde kirsebærblomster i Izu-Kogen.
Smukke sarte hvide kirsebærblomster med et hint af lyserødt.
En gade i Izu-Kogen kun med kirsebærblomster.
Kirsebærblomster så langt øjet rækker.
En gade i Izu-Kogen med kirsebærtræer så langt øjet rækker.

Izu-Kogen er andet end bare kirsebærblomster. Byen ligger tæt ved Omuro vulkanen som for cirka 4000 år siden skabte Jogasake kysten ved et kæmpe vulkanudbrud. I dag er Jogasaki en populær vandresti langs kysten nær Izu-Kogen.

Store dele af disse tuneller af kirsebærblomster ligger i almindelige bolig-kvartere. Det gør, at selv om de er populære, er de lidt mindre besøgt i forhold til steder hvor man kan sidde under træerne. Japanerne holder meget af hanami, som er det japanske ord for at spise og drikke under kirsebærtræerne. Det kan man ikke her da træerne står langs vejen og der er kun få parker i området.

Min mening om kirsebærblomsterne i Izu-Kogen.

Jeg elsker dette sted. Det er et meget smukt sted bare at gå rundt. I weekenden er der mange biler der kommer for at køre ruten med kirsebærblomsterne og der er nærmest trafik kaos har jeg hørt. Jeg var der på en almindelig hverdag om eftermiddagen og jeg var vildt overrasket over hvor få mennesker der var. Men det hænger som sagt sammen med at man ikke kan sidde mange steder for at spisse og drikke. Har man tid kan jeg varmt anbefale at finde et sted med onsen hvor de tager imod 1-dags besøgende. Vær opmærksom på at mange hoteller ikke modtager 1-dags besøgende. Deres onsen er kun forbeholdt overnattende gæster, så husk at undersøg mulighederne på forhånd.

You might also enjoy: