Enoshima er en ø der ligger ude i Stillehavet cirka 1 km fra kysten. Den ligger cirka på grænsen mellem de 2 byer  Kamakura og Fujisawa, men teknisk set hører den under Fujisawa. Enoshima er et meget berømt udflygtsmål. Øen har masser at byde på, templer, mad, udsigter, huler og strande. I gamle dage, som i meget gamle dage, var der ingen bro ud til øen og man måtte sejle.Man kan stadig sejle derud hvis man har lyst, men de fleste går over broen. Der ligger også en lystbåde havn ude ved Enoshima og der er faktisk herfra at mange af sejl-konkurancerne ved OL kommer til at foregår fra. Havet omkring Enoshima er meget kendt af sejlsportsfolk og surfere. På dage med vind er havet i området fyldt med windsurfere og surfere. Men hvis man ikke lige er til sejl-sport er der heldigvis mange andre ting man kan opleve og give sig til på Enoshima. På dage med klart vejr har man en helt fantastisk udsigt til Mt. Fuji, hvilket mest er om vinteren. Da jeg var der for et par uge siden var det typisk regn-sæsons vejr, gråt, skyet og diset så det var kun små glimt jeg fik af enten toppen eller en af siderne som skyerne dansede hen over himmlen. 

Broen ud til Enoshima.
Det første der møder en når man har krydste broen 
er en gade med restauranter og souvenir-butikker. 
Trappen og den berømte røde torii op der fører op til 
Enoshima Shrine eller Hetsunomiya Shrine som er 
der rigtige navn. 
En af de gode udsigter. Det er Katase Higashihama
Strand man kan se i baggrunden. 
Hetsunomiya Shrine eller det der i daglig tale bare 
omtales som Enoshima Shrine.
Ema eller ønskeplader efterlade ved det hellige træ. 
Enoshima Lystbådehavn. Det er herfra mange af 
sejl-konkurancerne ved OL skal foregå. 
Enoshima Sea Candle ( 60 m ) som står inde i Samuel Cocking Garden.
Man kan komme op i tårnet, hvilket er meget populært især 
omkring solnedgang. Efter mørkets frembrud lyser tårnet blåt og man 
kan se det meget langt omkring.
En af Enoshimas vogtere ved Enoshima Daishi. 
Enoshima er kendt som dragernes ø og man finder da også 
en del drage-statuer rundt omkring på øen. 
Ejima Shrine Ryugu og nogen af de mange hortensiaer 
der også er rundt på Enoshima. 
Broen der fører ud til Iwaya Hulen, hvor der siges at
bo en drage. 
Enoshima Sea Candle ( 60 m ) inde i Samuel 
Cocking Garden.
Samuel Cocking Garden.

Samuel Cocking var en britisk forretningsmand der købte et stort areal på Enoshima hvor han byggede et hus og anlagde en mindre botanisk have. Selve huset ligger der ikke mere, man kan kun se nogen ruiner af huset, men haven ligger der stadig og er nok det største trækplaster på Enoshima i dag. Det koser 200 yen ( 11,30 dkr ) at komme ind i haven. Hvis man vil op i Enoshima Sea Candle koster entre-billetten 500 yen ( 28,24 dkr ). Der er en del trapper ude på Enoshima, men de har bygget en rulle-trappe man kan benytte mod betaling. Rulle-trappen kan kun køre op så man er stadig nødt til at gå ned/tilbage. Jeg har besøgt Enoshima mange gang, men jeg har aldrig brugt denne rulle-trappe. Jeg vil heller tage det med ro og så nyde udsigterne undervejs.Man kan også overnatte ude på Enoshima da der ligger en del japanske kroer kaldet ryokan hvor flere af dem også har varmekilder man kan bade i.Jeg holder meget af at komme på Enoshima. Om sommeren holder jeg meget af lanterne festivallen hvor øen kun er lyst op af lanterne om aften, det er simpelthen så hyggeligt. Om vinteren er der vinter-illuminationer ude på øen hvor der specielt inde i Samuel Cocking Garden er pyntet op med lys, krystaller og andre former for vinter-belysninger. Så Enoshima kan varmt anbefales hvis man er i området omkring Kamakura eller Fujisawa. 

You might also enjoy: