Bananbrød er en lækker spise der er populært blandt alle aldre.

Bananbrød eller banankage har altid være en favorit. Inden jeg fik diabetes holdt jeg meget af at bage, men nu bager jeg stort set aldrig mere. Men det sker alligevel at jeg får lyst til noget der minder lidt om kage og så har jeg fundet denne opskrift på et lækket og blødt banan-brød helt uden sukker. Jeg vil anbefale at opbevare den i køleskabet for brød eller kager uden sukker holder bare ikke særlig længe hvis det bliver udsat for fugt. Det er måske ikke så stort et problem hjemme i Danmark, men her i Japan kan det godt være et stort problem, især om sommeren hvor luftfugtigheden hurtig kan komme op på 90 % eller mere.

Bananbrød der er sukkerfrit.

Bananbrød uden sukker.

150 g mandelmel

1 moset banan

3 æg

2 spsk smeltet kokos olie ( eller smør )

2 tsk kanel

1 tsk bagepulver

30 g valnødder til at drysse oven på.

Fremgangsmetode.

Tænd ovnen på 180० så den er varm når dejen er rørt sammen. Mos bananen. Pisk æg, smeltet kokos olie og banan sammen. Bland de tørrede dele, mandelmel, kanel og bagepulver. Pisk de tørrede dele i æggeblandingen. Hæld dejen i en form, 1 L, med bagepapir. Drys med valnødder. Bages i 30-40 minutter alt efter hvilken ovn du har. Mit er færdig efter 30 minutter.

Bananbrød uden sukker.

Alternative muligheder.

Første gang jeg bagte brødet fulgte jeg opskriften og brugte kun mandelmel. Med dette brød jeg har bagt i dag har jeg tilsat 50 g valnøddemel og 100 g mandelmel i stedet for 150 g mandelmel. Jeg har tænkt mig at næste gang skal jeg prøve at skifte valnøddemelet ud med 50 gram kokosmel. Så 3 forskellige brød ud af den samme opskrift. 

Bananbrød uden sukker.

Hvis du prøver min opskrift så skriv endelig en kommentar om hvordan dit banan-brød blev og hvad du synes om det.

You might also enjoy: