Nudler med grøntsager hører til i kategorien fast food i Japan. Det er en yderst populær ret man også finder som street food og det er utrolig nemt selv at lave det.

Nudler med hvidkål og grøntsager.

Det er stadig meget varmt og for mit vedkommende forsvinder lysten til at spise det helt store. Jeg får derfor spist en hel del nudler i mange forskellige variationer lige for tiden. Det er nemt og hurtigt at lave og skulle der blive lidt til overs smager det lige så godt koldt dagen efter.

Opskrift på Lækre nudler med hvidkål og grøntsager.

250 g kogte nudler

1/4 hvidkål

1/2 gulerod

100 g bønnespirer

100 g forårsløg

sesamolie

1/4 kop grøntsagsboullion

salt og peber

1 fed hvidløg i skiver

Fremgangsmetode.

Hvidkål skæres i grove stykker. Guleroden skæres i stave. Hvidkål, gulerod, bønnespirer, forårsløg og hvidløg lynsteges på en varm pande med sesamolie. Når hvidkålene begynder at falde sammen tages det af panden. Nudlerne kommes på panden sammen med grøntsags boullion og det hele blandes med grøntsagerne. Når vandet er fordampet smages til med salt og peber. Drys med sesamfrø lige inden servering.

Kan man ikke lige finde nogle nudler kan man sikkert også bruge spaghetti i stedet for.

Sesamolie er den mest brugte olie i Japan og den er heller ikke særlig dyr i forhold til i Danmark. Jeg er blevet ret glad for at bruge sesam olie, det smager bare af mere end raps- eller mad olie som nok er det mest brugte i Danmark. Japanerne bruger generalt ikke meget olie i deres madlavning da meget af deres mad bliver kogt eller dampet. Det eneste jeg lige kan komme i tanke om hvor de ikke bruger sesam olie ( når de bruge olie ) er til tempura som er friture stegt grøntsager eller stykker af fisk.
Håber du har fået lyst til at prøve eller at det har givet dig inspiration til at prøve noget ligende.

You might also enjoy: