Kryderet nøddekranse er en sprød småkage man kan spise året rundt og ikke kun til jul.
Kryderet nøddekranse var kærlighed ved første bid. De er sprøde, fyldt med nødder og krydderier i form af ingefær og muskatnød. Nødder og krydderierne leder måske tankerne hen på jul, men denne småkage kan man sagtens spise hele året rundt.
Opskrift på kryderet nøddekranse
- 250 g blødt smør
- 2 dl ( 160 g ) sukker
- 4 æg
- 120 g mandler
- 120 g hasselnødder
- 8 dl ( 500 g ) hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 8 spsk ( 80 g ) rismel
- 6 dråber mandelolie
- 1/2 tsk stødt ingefær
- 1/2 tsk stødt muskatnød
Rør smørret sammen med sukker, tilsæt æg 1 af gangen. Mal mandler og nødder i en foodprocessor, så det bliver fint hakket. Bland det i smør og æggemassen. Bland mel, bagepulver, rismel og kryderierne. Ælt mel og mandeldråber i dejen. Ælt dejen sammen. Kør dejen igennem en kødhakker med en stjerneskive og lav kranse af dejen. Kransene skal bages ved 200 grader i 10 – 15 minutter.
Dejen skal ikke hvile i køleskabet som småkagedej normalt skal. Der er bagepulver i og derfor er dejen klar til brug med det samme.
Er du lige som mig, en der elsker småkage, kan jeg varmt anbefale disse farinpleskner, der smager af farin og appelsin.
Velbekomme.