Inuyama Slot ligger i den lille by Inuyama, lidt nord for Nagoya. Det er en søvnig lille by, men der findes noget meget specielt her. Nemlig det ældste slot i Japan. Inuyama Slot har dog flere titler, det er et orginalt slot, det er det mindste slot i Japan og så er det en National Treasure. Det er uden tvivl byens store stolthed og det med god grund.

Vejen til Inuyama slot er belagt med små gammeldags butikker.
Vejen op til Inuyama slot er belagt med små gammeldags butikker der sælger snacks og souvenir.

Jeg tror langt de fleste har noget specielt de går efter når de planlægger en rejse. For nogen er det kunst museer, UNESCO steder eller National Parker. For mig er det slotte. Jeg ved ikke rigtig hvad det er, men slotte er bare, for mig, så interessante. At jeg er historie tosse har nok en del med sagen at gøre. Når man står der ved et slot, der er mange hundrede år gammelt kan man virkelig mærke historiens vingesus. Det kan jeg hvert fald og jeg elsker disse historieske steder. At se og opleve der hvor historie er blevet skreve er for mig noget ret specielt. At stå der med en bog med et billede af ejeren for 300-400 år siden og tænke på at den person har boet her. Så bliver det, for mig, næsten ikke bedre.

Så hvis man, lige som jeg, er vild med slotte er Japan et rigtig godt sted at besøge. I tidernes morgen har der været over 4000 slotte i Japan. Størstedelen af dem eksistere ikke mere. De er kollapset under jordskælv, nedbrændt eller revet ned for at få byggematerialer efter Meiji revolutionen. Men der findes stadig over 100 slotte og slotsruiner, man kan besøge. Af disse slotte er 12 originale slotte og kun 5 har betegnelsen National Treasure. At et slot er originalt betyder at det står som da det blev bygget og ikke har været nedbrændt eller på anden måde ødelagt.

De 12 originale slotte er :

 • Marugame slot, Kagawa.
 • Uwajima slot, Ehime.
 • Maruoka slot, Fukui.
 • Kochi slot, Kochi.
 • Inuyama slot, Aichi. ( National Treasure )
 • Bitchu Matsuyama slot, Okayama.
 • Hirosaki slot, Aomori.
 • Matsue slot, Shimane. ( National Treasure )
 • Hikone slot, Shiga. ( National Treasure )
 • Matsumoto slot, Nagano. ( Natunal Treasure )
 • Matsuyama slot, Ehime.
 • Himeji slot, Hyogo. ( National Treasure )
Indgange op til Inuyama slot.
Indgangen op til Inuyama Slot. På venstre side er det Sankoinari Shrine og til højre er det Haritsuna Shrine.

Vejen til Inuyama Slot.

I oktober var jeg på min årlige single-tur og jeg havde valgt at besøge Nagoya i Aichi amt. Nu var det ikke helt tilfældigt at jeg havde valgt denne destination. Det var selvfølgelig fordi jeg så kunne besøge hele 2 slotte, nemlig Inuyama og Nagoya slot. Så på en lun efterårsdag i oktober satte jeg mig til rette i Shinkansen for at køre til Nagoya. En tur uden stop og på bare 1 time og 20 minutter.

Vel ankommet til Nagoya afleverede jeg min kuffert på hotellet og gik tilbage til stationen. Fra Nagoya station til Inuyama station tager det 37 minutter og man skal med Meitetsu Line. Det er meget nemt at finde Inuyama Slot for der er skilte ved Inuyama station der viser vej, ellers er det bare at følge strømmen af mennesker. Over halvdelen vil gå i retning af Inuyama slot.

Inuyama slot, indgang.

Historien om Inuyama Slot.

Inuyama Slot blev bygget på sin nuværende placering i 1537 af Oda Yojirou Nobuyasu ( ?? – 1614 ). Han er onkel til Oda Nobunaga ( 1578 – 1582 ), et navn der er værd at huske på når det kommer til japansk historie. Oda Nobunaga er en af de største og mest berømte samurai krigere i Japan. Han var en af de samuraier der forsøgte at forene Japan under Sengoku Perioden ( 1467 – 1615 ). Det er en periode i japansk historie hvor der er konstant borgerkrig mellem de forskellige klaner og samurai-krigere. I tiden efter opførelsen af Inuyama slot skifter det ofte hånder og der er en del forskellige ejere.

I 1584, under slaget Komaki Nagakute, trænger samurai krigeren Toyotomi Hideyoshi ( 1537 – 1598 ) ind på slottet sammen med sine 120.000 mænd store hær fra Osaka og erklære krig mod Tokugawa Ieyasu, hvis samurai krigere var spredt ud over Komaki bjerget. Komaki ligger cirka halvvejs mellem Inuyama og Nagoya.

Indgangs porten til Inuyama slot.
Indgangen til Inuyama Slot.

Begyndelsen på enden.

I 1617 overgår ejerskabet af Inuyama slot til Naruse Masanari ( 1567 – 1625 ) og det forbliver i hans families eje indtil Meiji Perioden ( 1868 – 1912 ). I 1871, da det er Naruse Masamitsu der er herre på slottet, mister slottet det meste af sin admistrative, politiske og militære status, da klan systemet bliver afskaffet og amter bliver indført i stedet for. Som en konsekvens her af blev af bygningerne revet ned. Hovedebygningen og stenmuren, som man ser i dag, er det eneste der nu er tilbage.

I 1891 bliver vest siden af slottet beskadiget under Det Store Nobi jordskælv. Herefter bliver slottet givet tilbage til den tidligere ejer, Masamitsu familien, med det krav om at de skal reparere skaderne efter jordskælvet. Det komme dog først til at ske meget senere, nemlig mellem 1961 – 1965 hvor slottet gennemgår en større renovering.

I 1935 bliver Inuyama slot tildelt den fornemme titel af National Treasure, altså en kulturskat i forhold til japansk historie.

Siden 2004 er det en fond, Inuyamajou Hakutei Bunko, som er ejer af Inuyama slot. Denne fond ejes af Inuyama By.

Inuyama slot
Inuyama Slot.

Mit besøg ved Inuyama Slot.

Jeg ankom til slottet omkring middag. Der var ikke særlig mange mennesker så jeg skulle ikke stå i kø. Efter at have gået gennem de 2 helligdomme kom jeg op til slotsporten, hvor jeg betalte entre. Selve området hvor slottet ligger er ikke så stort. Der er en park med kirsebær blomster foran slottet. Bagved er der udsigt til havneområdet og Kiso floden. Inuyama slot ligger oppe på en mindre bjergtop, så udsigten er helt fantastisk.

Når man kommer ind i selve slottet skal man være forberedt på at trapperne er temmelige stejle at kravle op af. Man skal tage skoene af ved indgangen så det kan godt være lidt besværligt at komme op og ned på poleret trapper i strømper. Jeg har efterhånden prøvet det en del gange i andre slotte, men jeg bliver aldrig rigtig dus med det. Heldigvis er der mange andre der har det på samme måde, så man venter pænt til der er afstand mellem folk i tilfælde af man skulle falde.

Inuyama Slot og begyndende efterårs farver i parken.

De forskellige etager.

Det første rum man kommer ind i har været brugt til opbevaring. Der er stenmur så der har været køligt nok til at kunne opbevare diverse fødevare.

På først, anden og trejde sal er der udstillinger om slottets historie. Desuden er der udstillet forskellige ting der har tilhørt de tidligere ejer. Bl.a. kan man se en samurai beklædening som har tilhørt Naruse klanen som ejede slottet i 12 generationer. Man kan også se en mini træ kopi af Inuyama slot, hvor der kort fortælles om de forskellige konstruktioner og om hvordan slottet er bygget.

Aller øverst oppe kan man gå ud på en træbalkon, der går hele vejen rundt om slottet. Udsigten herfra er virkelig sværd at slå. Bjergene, Kiso floden der løber neden for og den næsten skyfri blå himmel med solskind.

Udsigt over Kiso floden fra Inuyama slot.
Kiso floden og Inuyama Broen.

Kiso floden.

Når man står øverst oppe på balkonen har man den mest fantastiske udsigt ud over Kiso floden. Det er en af de helt store floder i Japan med en længde på 229 km. Floden starter over i Nagano og går gennem Gifu og Aichi for til sidst at udmunde i Ise Bugten i Mie amt. Så den løber på tværs af Japan, fra vest til øst.

Kiso floden, Inuyama Weir Line Brigde og Igi bjerget.

Kiso floden set øverst oppe fra Inuyama slot.

Inuyama slot og stenmuren.

Vel nede på jorden igen uden at falde ned af trapperne gik jeg lidt rundt i parke. Den er ikke så stor, men der står et par monumenter over forskellige ting. Efteråret var stille ved at begynde på nogen af træerne og de havde en snært af orange og rødt over sig. Jeg tror det er super flot at komme her i forår når kirsebærtræerne står i blomst.

Inuyama slot set fra siden og den gamle stenmur.
Inuyama slot set fra havneområdet.
Inuyama slot set nede fra havneområdet.

Havneområdet.

Jeg valgte at gå ned til havneområdet så jeg kunne se slotte ligger deroppe på bjergtoppen. Det så virkelig flot ud. Jeg kan lige forestille mig hvordan det har været at komme sejlende ned af floden og kunne se slottet på lang afstand. Udover udsigten til Inuyama slot havde havneområdet ikke så meget at byde på så jeg gik hurtigt tilbage. Jeg gik lidt rundt ved de 2 helligdomme og bare nødt atmosfæren inden jeg gik tilbage til stationen for at tage tilbage til Nagoya.

En turist båd der savner turister.

Praktisk info.

Fra Nagoya station kan du komme til Inuyama station ved at tage Meitetsu Line. Det tager lidt over 30 minutter og koster 570 yen ( 29,26 dkr ).

Fra Gifu station kan du komme til Inuyama station ved at tage Meitetsu Line. Det tager cirka 40 minutter og koster 460 yen ( 23,61 dkr ).

Entre pris til slottet er 550 yen ( 28,23 dkr )

Åbningstider : Hver dag fra 09.00 – 17.00. Entreen lukker kl. 16.30.

Lukketider : 29. – 31. december

Kæledyr må ikke medbringes.

Age of Samurai.

Hvis man vil vide mere om Sengoku Perioden, Oda Nobunaga, Toyotomi Hideyoshi, Tokugawa Ieyasu og Date Masamune kan jeg varmt anbefale serien Age of Samurai på Netflix. Den omhandler den tidsperiode jeg har forsøgt at beskrive kort og om hvordan de forsøger at samle Japan og sætte en stopper for borgerkrigene og stridighederne. Det lykke ikke for Nobunaga og Hideyoshi, de dør inden det sker, men det lykke for Tokugawa Ieyasu. De 3 samuraier anses i dag af mange for at være grundlæggerne af det Japan vi kender i dag og er vigtige personer at kende til for at forstå japansk historie. Serien er i 6 afsnit og er af mange blevet kaldt for virkelighedens Game of Throne.

You might also enjoy: